Bir yandan yeni yeni VDS gibi bulut tabanlı sanal sunucu seçeneklerinin gücüne hayran olup cep boy drone’lara alışmaya çalışırken bir yandan da zihnimizi kullanarak cihazlarla etkileşim kurmamıza olanak tanıyan giyilebilir teknolojiler gibi fikirlerin peşinden gidenlerle aynı dünyada yaşadığımıza inanamıyoruz. Üstelik öyle kararlılar ki gerçeğe dönüşen hayalleri en ilginç teknoloji trendleri listelerine girmeyi başarıyor!
- Yazılım ve kodlama yerine bir şeyleri açıp kapamak ya da hareket ettirmek için zihninizi kullanmak ister misiniz? Bu yıl gördüğümüz en ilginç teknolojilerden biri MyndPlay MyndHub, zihninizi kullanarak cihazlarla etkileşim kurmanıza olanak tanıyor ve drone, cep telefonu gibi herhangi bir elektrikli aletin niyetlerinize yanıt olarak tepki vermesini sağlıyor!
- Kim demiş insanlar uçamaz diye? Gravity Industries Jet Suit, 5 gaz türbinli motoruyla sizi 12.000 fit yüksekliğe çıkarabilir. 2000li yıllar için uçan arabaları hayal ederken, saatte 80 km’nin üzerinde uçarak havada süzülmek isteyenleri cezbeden Jet Suit’ler alıştığımız tüm ulaşım araçlarının pabucunu dama atmaya aday. Yerçekimine meydan okumayı gerektiren kurtarma senaryoları için de işlevsel olabileceği düşünülen Jet Suit’ler yaygınlaştığında hayatlarımızı geri dönülmez şekilde değiştirebileceği düşünülüyor.
- 2022’nin en tuhaf cihazlarından biri de Google’ın AR Gözlükleri. Uluslararası iş seyahatlerini kolaylaştıran bu teknolojiyle Google, camlar üzerinde gerçek zamanlı olarak çeviri yapan inanılmaz bir uygulamaya sahip.
- Pandemide sağlıkçılar kadar yorulan bir diğer meslek grubu kargoculardı. Ancak Udelv Transporter gibi otonom dağıtım araçları çoğunu, mesleğinden edebilir. Tüketim mallarını güvenli ve hassas bir şekilde taşıyarak lojistik anlayışını değiştiren Udelv Transporter, AI yazılımına ve EV bileşenlerine dayanan olağanüstü bir adım olarak görülüyor. Gerçek zamanlı bildirimler gönderebilen Udelv Transportes; teslimat sürelerinde planlanlama yapabiliyor.
- Oldukça fütürist bir başka gelişmeyi Acer ConceptD 7 SpatialLabs Edition dizüstü bilgisayarla deneyimlemek mümkün. Gözlük takmadan 3D görüntüler oluşturma ve görüntüleme özgürlüğü sunan Acer; kat planlarından ürün tasarımlarına her şeyi 3D olarak görmenizi sağlıyor.
- Yakın tarihli bir LG Display yarışmasında üçüncülük kazanan konseptlerden biri, hem iş için kullanılabilen hem de dekorasyonunuzun bir parçası haline gelen bir artırılmış gerçeklik ekranı: Vivid. Çalışırken kara tahta veya konferans görüşmesi ekranı olarak kullanılabilen, dinlenirken bitkilere, sanat eserlerine dönüşebilen, sosyal medyada gezinmek, oyun oynamak için ya da kişisel antrenör işleviyle fitness aynası olarak kullanılabilen şeffaf OLED ekran, dizüstü bilgisayarınızdaki veya telefonunuzdaki küçük bir ekrana sığmak yerine daha sürükleyici bir deneyim yaşamanıza olanak tanıyor.
- Dyson Zone; hava arındırıcı bir kulaklık. İç mekanlarda ve dışarıda soluduğunuz havayı temizleyen, bir yandan da yüksek kaliteli ses ve ANC ile sizi eğlendiren bu kulaklıklar, aktif gürültü engelleme özelliğine sahip. Dyson’un bu ilk giyilebilir cihazı nerede olursanız olun, havadaki polen, toz ve kirleri filtreleyebilen 2 aşamalı hava temizleme sistemi ile öne çıkıyor.
LIPOWER Mars-2000, şu ana kadar listelediğimiz araçlar içinde fikir olarak en mütevazi olanı. Ancak enerji kesintilerinin beklendiği bir kışa ilerlerken işlevselliğiyle dikkat çekmeyi başarıyor. EV sınıfı LFP pillerle donatılmış bu taşınabilir güç kaynağı sadece dış mekanlarda, kamp ve gezilerde değil mikrodalgadan blender’a, buzdolabından matkapa iç mekanda da elektrikle çalışan çok sayıda araç için kullanılabiliyor. Güneş panelleri sayesinde şarj etme özelliğine de sahip olan LIPOWER Mars-2000, elektrik faturalarını düşürmek isteyenler için de oldukça cazip.
- Urbanista Los Angeles, fotosentezden ilham alarak her türlü ışığı enerjiye dönüştüren ve böylece kendi kendine şarj olan kulaklıklar arasında en popüleri. Los Angeles’ın bu kablosuz tasarımı, kulaklık çıkarıldığında sesi durduran ve yerine takıldığında yeniden başlatan on-ear algılama gibi güçlü özelliklere sahip. Karanlık alanlar için ise USB-C ile şarj edilebiliyor.
Sonuç olarak teknolojik trendlerin birbirinden işlevsel yeni çözümlerle eskinin hantallığından kurtulmamıza ve günlük yaşantımızı daha pratik araçlarla yönetmemize neden olduğunu söylemek mümkün. Bu hıza yetişmek için takipte kalın!
Dünyalılar
“Gelecek Hakkında Öngörüler” başlıklı yazımızı okumak isterseniz…
Eklediğimiz son içeriklere göz atmak isterseniz…