Kaplan, Kafesine Düşen Öğrenciyi Öldürdü!
Bu fotoğrafa iyi bakın ve kendinizi o öğrencinin yerine koyun. Sizi tek bir ısırıkla veya pençeyle parçalara ayıracak, hatta üzerinize doğru “Bö!” diye bir adım atarak korkudan kalbinizin durmasına neden olabilecek, besin zincirinin en tepesindeki avcılardan biri, gözlerinizin içine bakıyor. Tek yapabileceğiniz, tüm hayvanların sahip olduğu 3 temel içgüdüden birini uygulamak: don, kaç ya da savaş. Bunlardan birini tercih edemezsiniz, bilincimiz haricinde bu tepkiler içgüdüsel olarak uygulanır. Burada öğrencinin yapabildiği, donmaktır. Bu en ilkel dürtü, geyiklerin üzerlerine 150 kilometre hızla gelen bir arabanın altında kalarak ölmelerine neden olan dürtüyle aynı tepkidir. “Hareket etmezsem, avcı beni görmez.” temel ilkesine dayanır. Ancak hızla üzerinize gelen bir araba için ne yazık ki geçerli değildir. Aynı şekilde, burnunuzun dibindeki üst düzey bir avcı için de geçerli değildir. Fakat dediğimiz gibi, tercih değildir. Beyin, elindeki opsiyonlardan en uygununu seçer. Bu durumda o, donakalmaktır.
Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de bulunan Ulusal Zooloji Parkı’nın yöneticisi Amitabh Agnihotri’nin söylediğine göre, kameralara yakalanan bu kareden birkaç saniye sonra, kaplan pençesini adamın üzerine indirerek 19 yaşındaki öğrenciyi öldürdü. Önce onu pençesiyle kendine ayrılan alanın köşesine sürükledi, sonrasında dişlerini boynuna geçirerek 10 saniye kadar bekleyerek öğrencinin tamamen ölmesini sağladı. Olaya an an tanıklık eden görgü tanıkları, bu kareyle kaplanın avına çullanması arasındaki sürenin sonsuzluk kadar uzun geldiğini ve Maqsood isimli öğrencinin bakışlarının merhamet dilediğini söylüyorlar. Bu kare, bunu gösteriyor gibi… Tanıklar kaplana taş ve sopalar atarak onu korkutmaya çalıştılar; ancak hiçbir işe yaramadı.
Maqsood’un oraya nasıl düştüğü bilinmiyor. Kayıp da mı düştü, yoksa bilerek mi girdi, tespit edilemedi. Ancak görgü tanıklarının dediğine göre, kaplan Maqsood’u kenara sıkıştırdıktan kısa bir süre sonra olay yerine gelen görevliler, herhangi bir kurtarma girişiminde bulunmak yerine, halkı oradan uzaklaştırmaya ve görmelerine engel olmaya çalıştılar.
Maqsood’un bedeninin otopsisi, bilim açısından da önem taşıyor. All Hindistan Tıbbi Bilimler Merkezi’nden (AIIMS) doktorlar otopsiyi gerçekleştirdi. Dr. Adarsh Kumar şöyle söylüyor:
“Vahşi kedi saldırılarının açtığı yaraları inceleyebileceğimiz çok az vücut bilim insanlarının eline ulaşabiliyor. Genç en az 27 farklı yara almış. Kaplan hayvanat bahçesinde doğdu ve büyüdü, aslında hiçbir av deneyimi yok. Bu açıdan, kaplanın saldırış biçimi ve açtığı yaraların incelenmesi, kedigilleri anlamamız açısından önemli. Polis tarafından bize gönderilen videoyu incelediğimizde, kaplanın çocukla oynayıp oynamadığını anlayamadık. Ancak insanlar taşlar ve sopalar atınca, kaplan korktu ve çocuğu güvenli bir yere sürükledi.”
Konuyla ilgili bir diğer ilginç nokta da, Maqsood’un vücudunda “Tanrıça Durga’nın bir kaplan üzerine oturduğu” bir dövme bulunuyor. Doktor şöyle söylüyor:
“Gencin akli dengesinin yerinde olmadığı belirtildi. Ancak vücudunda bir kaplan dövmesi olması ilgi çekici. Olayla ilgili psikolojik bir boyut da olabilir.”
Alıntı:EvrimAğacı
Dünyalılar